15 vjet “Kill Bill 2”, incidenti i fshehur që rrezikoi jetën e Uma Thurman

Nusja që hakmerret, 15 vjet më parë mblodhi publikun në të gjithë botën për të parë se si do ta zgjidhte çështjen në “Kill Bill 2”, filmi që konfirmoi talentin e Quentin Tarantino për të krijuar ngjarje të dhunshme, por me stil.

Ndër vite është fshehur një detaj tepër i rëndësishëm, që ftohu marrëdhëniet mes regjisorit dhe protagonistes kryesore, Uma Thurman.

Gjatë xhirimeve të “Kill Bill 2”, makina që drejtonte aktorja humbi kontrollin dhe u përplas me një pemë, incident për të cilin fajësoi regjisorin si ngjarje të qëllimshme. Tarantino bëri një “mea culpa”, duke pranuar përgjegjësinë. Gjatë një interviste për “Deadline”, regjisori tha: “Është një ndër pengjet e jetës sime, një ndër gabimet më të tmerrshme që kam bërë”.

Tarantino tregoi se para se të xhironin atë skenë e kishte drejtuar vetë ai makinën, për ta testuar në rrugë dhe për të parë nëse gjithçka ishte në rregull. Regjisori shpjegoi se e vetmja gjë që ndryshoi nga skena ishte drejtimi i rrugës, xhiruan në një anë tjetër, sepse ishte drita më e mirë për kamerën. Dhe sipas tij, aksidenti ndodhi sepse rruga e zgjedhur për xhirime nuk ishte aq e drejtë si ajo që kishte përshkuar ai.