Header

Kritikët: Filmi i Johnny Depp ishte zhgënjyes

Kritikët po peshojnë mbi filmin e ri të Johnny Depp pasi ai hapi Festivalin e Filmit në Kanë 2023 të martën.

Jeanne Du Barry shfaq Depp si Mbreti Louis XV dhe shërben si rikthimi i kandidatit për Oscar në kinema një vit pas gjyqit të tij të diskutueshëm për shpifje me ish-gruan Amber Heard.

Në film , Maïwenn luan Jeanne Vaubernier, një grua e klasës punëtore që “përdor inteligjencën dhe joshjen e saj për t’ingjitur shkallët  shoqërore një nga një”. Ajo përfundimisht “bëhet e preferuara e mbretit Luigji XV, i cili, duke mos ditur statusin e saj si kurtezane, rifiton nëpërmjet saj oreksin për jetën”. Më pas, “ata bien në dashuri çmendurisht. Kundër çdo rregulli dhe mirësjelljeje, Jeanne zhvendoset në Versajë, ku ardhja e saj skandalizon gjykatën”.

Vlerësimet e para mbërritën të martën pasdite. Kritiku i Hollywood Reporter, Jordan Mintzer u shpreh, “Performanca e tij nuk është e keqe, dhe as ajo e Maïwenn në rolin kryesor”, ka shkruar Mintzer. “Por ata të dy, ashtu si filmi, rrallëherë e marrin pulsin tonë. Me gjithë polemikate kohëve të fundit rreth Depp, për të mos përmendur vetë Maïwenn, rezultati i bashkëpunimit të tyre është një pjesë e bukur e periudhës që ndihet e sheshtë dhe e cekët, dhe sigurisht larg çdo skandali”.

Për IndieWire, Ben Croll shtoi: “Megjithëse performon tërësisht në frëngjisht  [Depp] lë një përshtypje të çuditshme të pakët, duke ofruar një kthesë të zbehtë dhe të heshtur që luan jashtë reputacionit të tij më të gjerë në mënyra shpesh magjepsëse.” Një titull për rishikimin e Evening Standard vuri në dukje, megjithatë, se “Johnny bën një Louis XV të mirë, por [Jeanne Du Barry] është një zhgënjim mbretëror”.

You may also like ...