Qeni udhëton 180 km për të gjetur pronarin e tij

Një qen ka arritur që të udhëtojë vetëm me tren për rreth 180 km, madje edhe duke ndryshuar stacione për të gjetur pronarin e tij.

Dobermani është gjetur nga disa njerëz, të cilët besonin se kishte humbur pasi u gjet duke endur nëpër stacionin e Birmingham New Street vetëm.

Pasi e dërguam tek veterineri vunë re një mikroçip që tregonte se kishte ardhur nga Hudderfield. Udhëtimi i tij mund të ketë zgjatur rreth 7 orë.

Qeni tani i pastrehë është marrë nga Hilbrae Kennels në Telford, Shropshire, me stafin e dëshpëruar për ta ribashkuar me pronarët e tij.

“Për fat të keq nuk ka numër telefoni në çip,”-shkruan Hilbrae Kennels në Facebook. “Kemi njoftuar të gjithë ata që kemi mundur dhe tani postuam fotografinë për ti gjetur pronarët.”