Këngëtari zbulon sëmundjen nga e cila vuan

Në Maj 2014 Samuel Frederick, “Sam” Smith doli në publik si homoseksual. Ai pranoi një marrëdhënie që përfundoi me aktorin dhe modelin Jonathan Zeizel.

Në 2015 në “Grammy Awards”, ku ai fitoi fitoi Best Artist dhe katër kategori, ai tha , “Unë dua të falënderoj njeriun për këtë rekord, të cilin e dashurova vitin e kaluar. Faleminderit shumë për thyerjen e zemrës sime, sepse më ke dhënë katër Grammys! “.

Në një intervistë me “4Music”, Smith diskutoi betejat e tij me çrregullim obsesiv-kompulsiv. “Unë në fakt kam OCD dhe po bëhet pak më keq për momentin”, tha ai. “Duhet të kontrolloj çezmat … para se të largohem nga shtëpia, për t’u siguruar që të kem kontrolluar gjithçka në rast se vërshon.